Dragracing

Drag racing tarkoittaa kilpailua, jossa kaksi autoa kilpailee nopeimmasta aikasta lyhyellä matkalla. Kilpailu tapahtuu yleensä radalla, joka on pituudeltaan neljännes mailia tai 402 metriä. Kilpailijat seisovat aloitusviivalla ja kun valot vaihtuvat vihreäksi, he kiihdyttävät mahdollisimman nopeasti radan päätyyn. Drag racing on suosittu autourheilulaji ympäri maailmaa, ja siinä käytetään erityisesti rakennettuja autoja, joissa on suuret moottorit ja teho, jotka on suunniteltu tähän lajiin. Kilpailuissa käytetään myös turvallisuusvälineitä, kuten kypäriä, turvavyöjä ja turvakalustoja, jotta kuljettajat voivat ajaa turvallisesti ja välttyä loukkaantumisilta.

Drag racing on moottoriurheilulaji, joka kilpaillaan suoralla radalla mahdollisimman nopeasti. Kilpailuajoneuvot ovat yleensä erikoistuneita, korkeatehoisia autoja tai moottoripyöriä, jotka on muokattu erityisesti tätä lajia varten. Kilpailu koostuu kahdesta ajoneuvosta, jotka lähtevät rinnakkain, ja joka tapahtuu yleensä ajanoton avulla.

Drag racing on erittäin suosittu laji Yhdysvalloissa, ja siellä on paljon erilaisia drag racing -sarjoja ja -tapahtumia ympäri maata. Suosituimpia luokkia ovat Funny Car, Top Fuel ja Pro Stock. Myös Euroopassa ja muualla maailmassa on drag racing -tapahtumia, ja laji on kasvanut suosiotaan kansainvälisesti.

Drag racingin suurin vaara on nopeus, ja kilpailijoiden on käytettävä asianmukaisia turvavarusteita ja -järjestelmiä. On myös tärkeää, että kilpailijat ja katsojat ovat tietoisia riskeistä ja noudattavat turvallisuusohjeita.

Dodge Challenger ja moottoriurheilu

Dodge Challenger historia moottoriurheilussa ulottuu 1970-luvun alkuun, kun se debytoi Trans-Am -sarjassa. Vaikka Challenger ei saavuttanut samaa menestystä kilparadoilla kuin jotkut sen kilpailijat, se on …

Lue lisää

Kiihdytysajot eli Drag Racing kilpailut Suomessa

Kiihdytysajot, tai drag racing, on suosittu moottoriurheilulaji ympäri maailmaa, ja myös Suomessa laji on saavuttanut vankan suosion. Kiihdytysajoissa kaksi kilpailijaa ajaa rinnakkain suoraa rataa pitkin, …

Lue lisää

BLACKLIST kauden avaus Kiikala 10.6.2023

Teksti alunperin: https://www.facebook.com/TimeMachineCorvette/ täällä koosteena julkaisijan luvalla – eli kisaraportti Kiikalasta. Mistä on kyse? Ja minkä on Time Machine eli tämä kyseinen Corvette? Auto joka …

Lue lisää

Kiihdytysajo – Maailman nopein moottoriurheilulaji

Kiihdytysajojen tie Suomen toiseksi suosituimmaksi moottoriurheilulajiksi on ollut pitkä, mutta viime vuosina lajin suosio on kasvanut voimakkaasti. Kiihdytysajot saivat alkunsa Yhdysvalloissa 30-40-lukujen vaihteessa, kun nuoret …

Lue lisää

Drag racing Suomessa

Drag racing on moottoriurheilulaji, jossa kilpaillaan suoralla radalla mahdollisimman nopeasti eteenpäin ajamisesta. Suomessa drag racing on suosittu harrastus ja kilpailulaji, jota harrastetaan ympäri maata erilaisilla radoilla.

Suomen vanhin ja tunnetuin drag racing -rata on Kauhavan lentokentällä sijaitseva Botniaring, joka on toiminut drag racing -radana jo yli 30 vuoden ajan. Botniaringilla järjestetään useita kertoja vuodessa drag racing -kilpailuja, joissa kilpaillaan eri luokissa ja sarjoissa.

Suomen Drag Racing Ry on valtakunnallinen yhdistys, joka edistää drag racing -urheilua Suomessa. Yhdistys järjestää koulutuksia ja tapahtumia sekä valvoo drag racingin turvallisuusstandardeja ja sääntöjä.