Drift SM Pro2 -luokan toinen osakilpailu kilpaillaan viikonloppuna Lapuan Ala-Talkkari Areenalla

Kirjoittajan kuva

By admin

Toni Puputti johtaa Tech-Salmi Pro2 -luokkaa. Kuva: Jani-Pekka Hannula / AKK.
Toni Puputti johtaa Tech-Salmi Pro2 -luokkaa. Kuva: Jani-Pekka Hannula / AKK.

Driftingin suomenmestaruussarja jatkuu vauhdikkaasti, kun Tech-Salmi SM Pro2 -luokan toiset pisteet ovat jaossa tulevana perjantaina ja lauantaina 12.-13.7. Lapuan Ala-Talkkari Areenalla. Kolme osakilpailua tällä kaudella käsittävän Pro2-luokan puolivälin krouvi on edessä, ja määräaikaan mennessä kilpailuun ilmoittautui mukaan peräti 49 kuljettajaa. Kilpailun lajittelut ajetaan tuttuun tapaan perjantai-iltana, ja 32 parasta etenee lauantaina iltapäivällä käynnistyvään pariajokaavioon.

Kärjessä Nissan 200 SX S13ohjastava Toni Puputti

Sarjajohdossa Lapualle saapuu Nissan 200 SX S13käskevä Toni Puputti (HoMK/UA), joka voitti OuluZonessa kesäkuun puolivälissä ajetun kauden avauskisan. Puputti kasasi itselleen osakilpailuvoitosta tulevan 100 pisteen lisäksi seitsemän pistettä lajitteluista, joten kärkimiehellä on kasassa yhteensä 107 SM-pistettä. Puputin vahva suoritus Oulussa tekee hänestä selkeän ennakkosuosikin myös Lapuan kilpailuun.

Haastajat valmiina taistoon

Juho Piri, joka ajoi finaalissa Puputin kanssa voitosta, on toisena. Piri luottaa Mercedes Benz CLK, mutta Oulun finaalissa hän kärsi teknisistä ongelmista ja joutui jättämään toisen vedon väliin. Tällä hetkellä Pirillä on kasassa 84 SM-pistettä. Atte Kemppainen (FPDA) BMW 325keräsi Oulusta kolmanneksi korkeimmat pisteet, 69, ennen Volvo 940ä käskevää Miika Viitalaa (SIIMU2000), joka on kuuden pisteen päässä kolmannesta sijasta.

Kärkikymmenikön tilanne

Seuraavilla sijoilla tulevilla Joni Rakkolaisella (LapUA), Mika Virkkulalla (KuuUA), Antti Vainionpäällä (Radalle UA), Ville Oinosella (KarstUA) ja Tuomas Sihvolla (HyvUA) on kaikilla kasassa 36 pistettä. Kaikkiaan SM-pisteitä avauskisassa keräsi 26 kuljettajaa, joten tilanne kärkikymmenikössä on tiukka ja jokainen piste merkitsee.

Perjantain ja lauantain aikataulu

Perjantain lajittelut Lapuan Ala-Talkkari Areenalla käynnistyvät klo 16. TOP32 kaavio starttaa lauantaina klo 13. Palkintojenjako tapahtuu heti kisan finaalin jälkeen, ja kilpailutapahtumia voi seurata tuttuun tapaan Moottoriurheilu TVYouTube-kanavan suorien lähetysten välityksellä. Tämä tarjoaa faneille mahdollisuuden seurata jännittäviä hetkiä reaaliajassa ja olla mukana kannustamassa suosikkikuljettajiaan.

Kuljettajien valmistautuminen

Kuljettajat ovat valmistautuneet intensiivisesti tulevaan kilpailuun. Autojen tekninen kunto on tarkistettu huolellisesti, ja useat kuljettajat ovat tehneet merkittäviä parannuksia ajoneuvoihinsa varmistaakseen parhaan mahdollisen suorituskyvyn. Myös ajotekniikkaa on hiottu, ja monilla on takanaan lukuisia treenitunteja radalla. Kilpailun tiukka aikataulu ja vaativat olosuhteet vaativat kuljettajilta sekä fyysistä että henkistä kestävyyttä.

Yleisön odotukset

Yleisö odottaa innolla viikonlopun kilpailua. Driftingin suosio on kasvanut vuosi vuodelta, ja tämän vuoden tapahtuma lupaa olla yksi jännittävimmistä. Lapuan Ala-Talkkari Areena tarjoaa erinomaiset puitteet niin kuljettajille kuin katsojillekin. Kilpailun aikana yleisö pääsee nauttimaan vauhdista, adrenaliinista ja taitavasta ajamisesta. Monille fanille tämä on vuoden kohokohta, jota on odotettu pitkään.

Teknologian merkitys driftingissä

Driftingissä teknologia näyttelee merkittävää roolia. Autot on varustettu huippuluokan komponentteilla, jotka mahdollistavat äärimmäisen tarkat ja nopeat liikkeet. Kilpailijat hyödyntävät myös kehittyneitä telemetriajärjestelmiä, joiden avulla he voivat analysoida ajosuorituksiaan ja tehdä tarvittavia säätöjä. Teknologian avulla kuljettajat voivat optimoida ajonsa ja parantaa suoritustaan kilpailu kilpailulta.

Tulevaisuuden näkymät

Tulevaisuus näyttää valoisalta suomalaiselle driftingille. Lajin suosio kasvaa jatkuvasti, ja uusia lahjakkaita kuljettajia nousee esiin. SM-sarjan kilpailut tarjoavat heille erinomaisen mahdollisuuden näyttää kykynsä ja kehittyä huippukuljettajiksi. Myös katsojamäärät ovat olleet nousussa, mikä kertoo lajin vetovoimasta. Teknologian kehitys ja lisääntyvä medianäkyvyys takaavat, että drifting tulee jatkossakin olemaan yksi suosituimmista moottoriurheilulajeista Suomessa.

Yhteenveto

Tech-Salmi SM Pro2 -luokan toiset pisteet ovat jaossa tulevana viikonloppuna Lapuan Ala-Talkkari Areenalla. Toni Puputti johtaa sarjaa, mutta kilpailu on tiukkaa ja haastajat valmiina taistelemaan voitosta. Perjantain lajittelut ja lauantain pariajokaavio tarjoavat jännittäviä hetkiä sekä kuljettajille että yleisölle. Driftingin suosion kasvaessa, tämä kilpailu tulee olemaan yksi kauden kohokohdista.

Sarjasäännöt »

Drift SM Lapua – aikataulu ja info

Perjantai 12.7.

09:30 Ohjaajakokous
10:00 Harjoitukset
12:20 Radan huoltotauko
12:50 Harjoitukset
15:15 Radan huoltotauko
16:00 Lajittelut

Suora lähetys »

Lauantai 13.7.

08:30 Ohjaajakokous
09:00 Pariajoharjoitukset
13:00 Kaavio TOP32 
15:30 Kuljettajaesittely TOP16 
16:00 Kaavio TOP16
Palkintojenjako heti finaalin jälkeen

Suora lähetys »

Kilpailuun ilmoittautuneet »
Ilmoitustaulu »

Liput

Liput myydään Ala-Talkkari Areenan portilta Perjantai 20€/hlö
Lauantai 30€/hlö
Perjantai ja lauantai 40€/hlö
Alle 12-vuotiaat maksutta

Drift SM -pistetilanne

Finjector SM Pro (2/4 osakilpailua)
1. Jarkko Jylhä 231p 
2. Juha Pöytälaakso 198p 
3. Lauri Heinonen 126p 
4. Ville Kaukonen 109p 
5. Jere Väliniemi 109p 

Tech-Salmi SM Pro2 (1/3 osakilpailua)
1. Toni Puputti 107p
2. Juho Piri 84p 
3. Atte Kemppainen 69p
4. Miika Viitala 63p 
5. Joni Rakkolainen 36p 

Kaikki pisteet »

Vastaa