Drifting SM: Drift SM -kausi käynnistyy viikonloppuna Seinäjoella

Kirjoittajan kuva

By admin

Driftingin suomenmestaruussarja vuosimallia 2024 käynnistyy tulevana perjantaina ja lauantaina 24.-25.5. Seinäjoen Ideaparkilla ajettavalla Finjector SM Pro -luokan osakilpailulla. Tulevalla kaudella ajetaan yhteensä seitsemän SM-arvoista osakilpailua, joista neljä on Pro-luokalle ja kolme Pro2-luokalle. 

Hallitseva Suomen mestari Jarkko Jylhä (edessä) on yksi Finjector SM Pro -kauden avausosakilpailun ennakkosuosikeista. Kuva: Loudlife Media / AKK.
Hallitseva Suomen mestari Jarkko Jylhä (edessä) on yksi Finjector SM Pro -kauden avausosakilpailun ennakkosuosikeista. Kuva: Loudlife Media / AKK.

Alkavan kauden kilpailut ajetaan vuorotellen siten, että Finjector SM Pro -luokan avausosakilpailun jälkeen vuoronsa saavat Tech-Salmi Pro2 -luokan kuljettajat, joilla avauspisteet ovat jaossa Oulussa OuluZonen radalla 14.15.6. 

Oulun jälkeen molemmat luokat kilpailevat Lapuan Ala-Talkkari Areenalla, Pro-luokka 28.-29. kesäkuuta ja pari viikkoa perässä vuoronsa saa Pro2-luokka 12.-13.7. Heinäkuun lopussa 27.-28. päivinä koittaa Pro-luokan kolmas osakilpailu, Chicago Drift, Lahden Urheilu- ja Messukeskuksessa, jonka jälkeen ajetaan Pro2-luokan finaalikisa Harjavallassa 16.-17.8. 

Seitsemän osakilpailun kokonaisuus huipentuu Pro-luokan osakilpailuun Ahveniston legendaarisella Ahveniston Moottoriradalla 6.-7. syyskuuta, jossa ajetaan viime vuosista poiketen radan stadion-alueella. 

Kilpailukonsepti toimii siten, että molempien luokkien osakilpailuissa perjantai on lajittelupäivä ja lauantaina ratkotaan pariajokaaviot. Poikkeuksen tähän tuo Lahden osakilpailu, jossa ajetaan lauantaina lajittelut ja sunnuntaina kaavio. Lajittelujen voittajalle tarjolla on tuttuun tapaan 16 SM-pistettä, toiselle 15 ja kolmannelle 14 pistettä aina sijaan 16. saakka, jolle luvassa on yksi SM-piste. Lajittelujen 32 parasta etenee toiseen kilpailupäivään. 

Lauantaille mukaan selviytyneet kilpailijat jaetaan TOP32 kaavioon, jossa kilpaillaan pareittain toisen tippuessa ja toisen jatkaessa aina kohti TOP2-finaalia. Finaalin ja samalla osakilpailun voittajalle luvassa on 100 SM-pistettä, toiselle 84 ja kolmannelle 68. SM-pisteitä on tarjolla lauantaina kaikkiaan 16:ta parhaalle kilpailijalle. 

Livelähetykset ja yhteistyö MTV:n kanssa jatkuvat

Kauden jokaisesta osakilpailusta tuotetaan myös tällä kaudella suorat lähetykset Moottoriurheilu TV:n YouTube-kanavalle. Finjector SM Pro -kauden kisoista lähetyksiä tulee niin perjantain lajitteluista kuin lauantain pariajokaavioista.

Lisäksi viime vuonna MTV:n kanssa käynnistynyt yhteistyö ottaa askeleen eteenpäin, sillä jokaisen Pro-kisan TOP16-kaavio tullaan näyttämään suorana MTV Katsomo -suoratoistopalvelusta. Lähetyksistä jää Katsomoon myös tallenteet, lisäksi myöhemmin syksyllä palvelussa esitetään tunnin mittainen kausikooste.

Tech-Salmi Pro2 -luokan osalta suoria lähetyksiä tulee jokaisen osakilpailun lauantain kisapäivästä Moottoriurheilu TV:n YouTube-kanavalta. 

Seinäjoki SM-kauden avausnäyttämönä

Seinäjoen Ideaparkilla ajettava Finjector SM Pro -luokan avausosakilpailu käynnistyy perjantaina klo 15, kun portit tapahtuma-alueelle avataan. Kisaviikonloppu käynnistyy vapailla harjoituksilla klo 16 ja lajittelut pyörähtävät käyntiin klo 20. 

Lauantaina yleisö on tervetullut alueelle klo 10 alkaen. Pariajoharjoitukset käynnistyvät klo 10:30 ja TOP32 kaavio puolestaan klo 14:30. Voittaja on selvillä n. klo 20 ja palkintojenjakoseremonia on vuorossa puoli tuntia myöhemmin. 

Viikonloppuna Ideaparkilla tapahtumaa riittää niin radalla kuin sen ulkopuolella. Driftingin lisäksi Ideaparkilla on nähtävillä toinen toistaan upeampaa kuljetuskalustoa, benjihyppyä, helikopterilennätystä ja musiikkiesityksiä Viikonloppu huipentuu lauantaina klo 22:30 Mighty 44:n energiseen show’hun. 

Sarjasäännöt »

Yksi kommentti artikkeliin ”Drifting SM: Drift SM -kausi käynnistyy viikonloppuna Seinäjoella”

Vastaa