Suomen vahvin mies avaa kauden Vaasassa kisatauon jälkeen

Kirjoittajan kuva

By admin

Joensuulaisjätti Mika ”El Toro” Törrön kauden päätavoitteita on tehdä historiaa ja voittaa Suomen vahvin mies -titteli kautta aikain ensimmäisenä voimamiehenä kuudennen kerran peräkkäin.

Suomen vahvin mies -tittelin vuosina 2018-2022 voittanut Mika ”El Toro” Törrö aloittaa kisakautensa Strongman Champions Leaguen avaustapahtumassa Vaasassa lauantaina.

Kyseessä on uudenlainen kisaformaatti, joka vedetään läpi 12 miehen voimin kahdessa tunnissa.

”Tahti on niin nopeaa, että ei siinä hirveästi pääse taukoja pitämään. Mutta hyvä että kokeillaan uutta”, Törrö sanoo.

Törrön lisäksi mukaan ovat ilmoittautuneet muun muassa kauden 2022 Strongman Champions Leaguen voittaja, Latvian Aivars Šmaukstelis sekä kolmanneksi sijoittunut Englannin Kane Francis.

Puoli vuotta taukoa

Raskaan viime kauden jälkeen Törrö on pitänyt puolen vuoden kilpailutauon. Hän on valmistautunut uuteen kauteen valmentajansa Jesse Pynnösen kanssa.

”Hyvin olemme saaneet palautua viime kaudesta ja valmistautua uuteen. Treenijakson aikana olemme kehittäneet erityisesti omia heikkouksiani. Nyt tuntuu, että kunnon pitäisi olla hyvä jo ensimmäisessä kisassa.”

Aivan täydellisen terveenä Törrö ei kuitenkaan ole ollut.

”Ainahan sitä jotakin pientä sairastelua on. Ei mikään ikinä ihan täydellisesti mene.”

Heinäkuussa Joensuu, elokuussa Power Park

Kesäkuussa Törrö osallistuu Strongman Champions Leaguen joukkue-MM-kisaan Kalajoella. Parina hänellä on Suomen vahvin mies 2022 -kisassa toiseksi sijoittunut Jarkko Mehtälä.

Viikkoa ennen juhannusta Törrön kalenterissa on Strongman Champions Leaguen Hollannin osakilpailu ja heinäkuun lopussa Suomen osakilpailu Joensuun Ilosaaressa.

Joensuulaiselle Törrölle kotikisa merkitsee paljon.

”Kotikisa on kotikisa. Yleisössä on mukana paljon ystäviä ja tukijoita vuosien varrelta. Podiumsijoitus olisi unelma.”

Toinen kesän päätavoitteista on Härmän Powerparkin Power Truck Show’n yhteydessä järjestettävä Suomen vahvin mies -kilpailu elokuussa.

Törrö on voittanut tittelin viisi kertaa peräkkäin Tähän saavutukseen ei ole vielä kukaan muu voimamies yltänyt. ”Lähdetään puolustamaan titteliä ja hakemaan myös kuudetta peräkkäistä voittoa. Helppoa ei tule olemaan, kun nuoremmat hengittävät Jarkon johdolla jo niskaan.”

Vastaa