Drift Masters Grand Prix

Kirjoittajan kuva

By admin

Drift Masters Grand Prix on Euroopan suurin drifting-sarja, joka kokoaa yhteen alan parhaat kuljettajat kilpailemaan toisiaan vastaan spektaakkelimaisissa kisoissa ympäri Eurooppaa. Sarjan kilpailut ovat erittäin viihdyttäviä ja vetävät paikalle suuren määrän katsojia. Drifting on urheilulaji, jossa kuljettajat ajavat erittäin nopeasti ja kontrolloidusti kääntyvillä autoilla, joiden takapyörät pyrkivät lipsumaan sivulle. Tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman suuri kulmanopeus ja pysyä radan linjassa mahdollisimman pitkään. Drift Masters Grand Prix on luonut oman pisteytysjärjestelmänsä, joka perustuu kuljettajan ajotyyliin, auton hallintaan ja näyttävyyteen, ja jossa tuomaristo arvioi jokaisen kuljettajan suorituksen.

2023: Ensimmäiset ennakkokarsinnan harjoitussessiot ovat käynnissä täällä Mondello Parkissa ennen kuin siirrymme suoraan karsintoihin paikallisen irlantilaisen ajan mukaan klo 14.00. Muista, että tänään järjestettävät karsintalähdöt voi katsoa suorana vain Drift Mastersin ja Red Bull Motorsportsin Facebook-sivuilta, ennen kuin palaamme huomenna yksinomaan Red Bull TV:n lähetykseen taisteluista. Jos haluat silti tulla paikan päälle katsomaan kilpailua, varmista, että saat liput osoitteesta www.mondellopark.ie.

Vuoden 2023 kilpailukalenteri alkaa toukokuussa Irlannin driftingin kotipaikassa, Mondello Parkissa Co. Kildaren alueella, joka sijaitsee juuri Irlannin pääkaupungin Dublinin ulkopuolella. Yli 10 000 innostunutta faneja ympäri maailman valmistautuu laskeutumaan Irlannin driftingin ”Mekkaan” vain yhdeksi viikonlopuksi, jossa on mukana yli 250 Irlannin parasta näyttelyautoa. Fanien valtava meteli tulee olemaan ennennäkemätöntä, joten vuoden 2023 avauskilpailu on yksi niistä, joita ei kannata jättää väliin.

Kauden kuskit:

Suomalaisista mukana

Lauri Heinonen

Nissan 180sx Dodge R5P7
18′, 20′, 21′ SUOMENMESTARIT
19′ NEZ 2.
17′ SM 3.
16′ Pro2 2.

Mika-Keskikorpi

Keski-Korpi Motorsport on määrätietoisesti kehittyvä tiimi, joka ajaa DMEC – Drift Masters European Championship sarjaa ja tuottaa myös suosittua videosarjaa YouTubessa. Kuljettaja Mika Keski-Korpi ja koko tiimi on erittäin tarkka auton teknisestä kehityksestä. Kilpailuissa tavoitteena on voittaa, pitää hauskaa ja saavuttaa kansainvälistä menestystä.

Kilpailunumero: 46
Syntymävuosi: 1992
Asuinpaikka: Ylivieska
Instagram: @keskikorpimotorsport

Ajautuminen Moottoreiden pariin alkoi velipojan kelkkaharrastuksen kautta ja nuoruudessani tulikin kierrettyä kelkkakiihdytys kisoja pitkin pohjoismaita. Nuoruudesta asti olen aina ollut kiinostunut tekniikasta ja perehtynyt siihen, että miten mikäkin asia toimii. Tästä onkin saanut kuulla hienoja juttuja kun pikkupoikana tuli purettua esim kaikki kynät ja lopun viimein kotona ei ollut ainuttakaan ehjää kynää. Autojen pariin ajautuminen meni sitä kohtuu normaalia reittiä eli ensin mopot, sitten rossipyörät ja kelkat kunnes alko autojen värkkäys. ensin tuunattiin ja sitten viritettiin kunnes alko tehot olemaan sitä luokkaa ettei ne enään tieliikenteeseen ollu mitenkään järkeviä niin täytyi keksiä ratkaisu missä lajissa ei ole teho/rakennus rajoituksia ja pääsisi hyödyntämään niitä tehoja.

Drifting harrastuksen pariin ajauduin sen jälkeen ku tuli youtubesta katottua Bsr drifting pätkiä ja yhdessä vaihtokaupassa sitten pihaan tuli bemarin e30 hydraulisellä käkkärillä ja autolle ollu senkummempaa tarkotusta niin päätettiin purkaa auto osiin ja tehdä siittä kilpa-auto driftinkiin. Alkuunsa oli hieman ongelmia siinä kun lajin sääntöpuolesta ei ollut niin paljon tietoa eikä tuttuja joilta kysellä neuvoja mutta päättäväisenä ja paljon intternettiä luettuna alkoi löytymään säännöt ja rajoitukset, että miten se auto pitää rakentaa jotta se on laillinen driftingissä. Tämä kyseinen auto on siis sama e30 bemari mikä minulta löytyy vieläkin ja ajoin sillä kaudet 2016-2018. Tietenkin auto koki joka talvi täydelliset muutokset ja parannettiin auto sitä mukaan mitä budjettia/tietoa oli. 4kk tallissa vietettiin aikaa ja auto tuli rakennettua valmiiksi Pro-street luokkaan.

Auto: BMW E91 (2009)

Teemu Peltola

blacksmokeracing.com

blacksmokeracing

blacksmokeracing

Kuljettajan tiedot

Nimi: Teemu Peltola
Ikä: 36
Kotipaikkakunta: Kokkola
Tiimin nimi: Black Smoke Racing
Yhteistyökumppanit: Blåkläder, Milwaukee, Pake.fi, Turbotekniikka Oy, Carvertical, Findoor, Työkaluässä Kokkola, BC-Racing, Kat-Metal, SKT.fi
Esikuva: Hannu Peltola
Uran huippuhetki: Harvemmin niitä on ollut
Harrastuksen historiaa: Black Smoke lähti siitä kun yksi kaveri halusi kokeilla drifting -lajia dieselimersulla, tästä on yli vuosikymmen vierähtänyt jo aikaa eikä homma ole siitä muuttunut millään tavalla.

Auton tiedot

Auton merkki ja malli: Mercedes-Benz S203.5
Moottori: OM648 suora 6
Hp/Nm: 800/1100
Moottorinohjaus: Bosch
Säätänyt: Lasse Kalliokoski
Vaihdelaatikko: Texracing T101
Perä: Winters
Alusta: BC-Racing
Rengasmerkki ja koko: Extreme 265

Juha Rintanen

Drift Masters
Formula Drift
Drift Allstars European Champion 2013

Juha Rintanen kotisivut

Auto: Toyota GR86

Henri Haanpää

#97 Henri Häänpää on Haanpää Motorsport tiimin drifting kuljettaja. Haanpää Motorsport ajaa kaudella 2022 DMEC – Drift Masters European Championship sarjaa. Kilpa-autona on Tuned By Samuli / Samuli Saarimaan rakentama Mercedes-Benz W212 E ’AMG’.

Kalle Rovanperä

Sarjan varapuheenjohtaja Arkadiusz Dudko kertoi, ”Olemme erittäin iloisia, että Kalle liittyy meidän joukkoon 2023 mestaruussarjassa. Hänen uskomattomat taitonsa tekevät hänestä täydellisen vahvistuksen jo ennestään vaikuttavaan kuljettajakaartimme, ja olemme varmoja, että hän tulee olemaan vahva kilpailija tällä kaudella. Kalle on uskomattoman lahjakas kuljettaja, joka kykenee haastamaan autonsa ja radan rajat, ja olemme todella innoissamme siitä, että hän liittyy meihin vuonna 2023.”

Kalle Rovanperä ilmaisi innoitustaan sarjaa kohtaan sanoen: ”Odotan innolla kilpailemista Drift Masters European Championship -sarjassa vuonna 2023. Olen aina halunnut testata taitoni driftingissä joitakin maailman parhaimmista kuljettajista vastaan ja näyttää faneille, mihin pystyn. Teen parhaani haastaakseni muut kuljettajat ja tarjoan upean shown kaikille faneille.”

Kalle @redbull.com:

– Kaikki irlantilaiset ovat hyviä kavereitani, kuten James Dean ja molemmat Shanahanin veljekset (Jack ja Conor). Heidän kanssaan puhumme ja viestittelemme paljon, ja suunnittelemme yhteisiä treenejä. Kalenteri ei vain oikein osu yksiin. Talvellakin piti ajaa jäärataa yhdessä, Rovanperä kertoo.

Vaikka Rovanperän mieli tekee vierailla äärimmäisen tehokkaan Toyota Supransa ratissa mahdollisimman useasti, ei täyden kauden läpiviemiseen ollut mahdollisuutta.

Rallin MM-sarjan osakilpailut eivät mene päällekkäin minkään Drift Masters -osakilpailun kanssa, mutta rallien läheisyys pakottaa Rovanperän jättämään kaksi osakilpailua ajamatta.

– Keskitymme Drift Mastersiin, sillä muuta ei nyt ehdi ajaa. Se on jo hyvin, että neljä kisaa ehdimme ajaa, ja siihen keskitymme. Suomessa emme nyt sen enempää kilpaile. Tavoite on ajaa Ruotsin, Suomen ja Saksan osakilpailut sekä finaali Puolassa.

5 kommenttia artikkeliin ”Drift Masters Grand Prix”

Vastaa