Kiihdytysajot eli Drag Racing kilpailut Suomessa

Kirjoittajan kuva

By admin

Kiihdytysajot, tai drag racing, on suosittu moottoriurheilulaji ympäri maailmaa, ja myös Suomessa laji on saavuttanut vankan suosion. Kiihdytysajoissa kaksi kilpailijaa ajaa rinnakkain suoraa rataa pitkin, ja nopein aika tai ensimmäisenä maaliviivan ylittänyt voittaa. Suomessa lajia hallinnoi Finnish Hot Rod Association (FHRA), joka järjestää useita tapahtumia ja kilpailuja vuosittain.

Kiihdytysajotapahtumat ja kilpailut Suomessa

FHRA järjestää useita kiihdytysajotapahtumia ja kilpailuja vuosittain. Esimerkiksi kesäkuussa 2023 järjestetään Amerikan Rauta kiihdytystapahtuma Vesivehmaan lentokentällä. Tapahtumassa ajetaan myös FHRA No Prep Challenge, joka on erityinen kiihdytysajokilpailu.

Kiihdytysajon SM-sarjan osakilpailut ovat myös merkittävä osa FHRA:n tapahtumakalenteria. Toinen SM-osakilpailu ajetaan esimerkiksi kesäkuussa 2023 Virtasalmella, Motoparkissa. Ennen varsinaista kilpailua ajetaan testiajot, jotka tarjoavat mahdollisuuden testata ja säätää autoja ennen kilpailua.

Kiihdytysajon säännöt ja ohjeet

FHRA:n sääntövaliokunta päivittää sääntöjä ja ohjeita säännöllisesti. Esimerkiksi toukokuussa 2023 päivitettiin katutapahtumien ohjeita ja sääntöjä. Sääntöjen noudattaminen on tärkeää sekä turvallisuuden että reilun kilpailun kannalta.

Kiihdytysajon suosio Suomessa

Kiihdytysajot ovat suosittu harrastus Suomessa, ja lajiin liittyy vahva autoharrastajien yhteisö. Tapahtumat, kuten FHRA Cruising Pre-Party, keräävät yhteen autoharrastajia ja yleisöä, jotka pääsevät nauttimaan vauhdikkaasta toiminnasta ja toinen toistaan komeammista autoista.

Kiihdytysajot tarjoavat jännitystä ja vauhtia niin kilpailijoille kuin yleisöllekin. Laji vaatii taitoa, tarkkuutta ja nopeaa reagointikykyä, ja se tarjoaa mahdollisuuden testata sekä omaa että auton suorituskykyä äärimmilleen. Suomessa lajin suos

Tsekkaa tästä raporttia edellisestä Black List-kisasta.

BLACK LIST VESIVEHMAAN JÄLKEEN

Haialtaaseen oli tullut mukavasti väkeä ja lista on nyt taas täynnä. Polskijoista mieleen jäi erityisesti Hra Laakson turbotettu T-Ford josta varmasti kuullaan vielä paljon lisää. Kevyt auto jossa on paljon voimaa. Voittava resepti. Tässä listan voimassa oleva tilanne:

1. Nurminen, 4D Dart
2. Rimmi, Corvette
3. Hakulinen, Nova
4. Laakso, T-Ford
5. Arte, Subaru
6. Puha, Whitey Golf
7. Luts, diesel Audi
8. Uusitalo, M4 BMW
9. Hellberg, Pikkis
10. Vesterbacka, T1000

Yhteenveto

Kiihdytysajot, tai drag racing, on vauhdikas ja jännittävä moottoriurheilulaji, joka on saavuttanut suuren suosion Suomessa. Lajin parissa toimii aktiivinen yhteisö, joka kokoontuu säännöllisesti FHRA:n järjestämissä tapahtumissa ja kilpailuissa. Kiihdytysajot tarjoavat mahdollisuuden testata sekä omaa että auton suorituskykyä, ja ne tarjoavat jännitystä ja vauhtia niin kilpailijoille kuin yleisöllekin.

Vastaa